dimarts, 26 de maig del 2009

Valoració de recursos per a la interculturalitat

http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_mondrian_w.php?id_actividad=3692&id_pagina=1

La webquest feta per la Montse Gonzalez, la Marta Gallardo i la Glòria Martí va adreçada a alumnes de 4t d'ESO. Aquests s’hauran de convertir en autèntics periodistes! Sovint els prejudicis i estereotips que la gent té sobre els immigrants també els veiem plasmats en els mitjans de comunicació. Els alumnes a través de vàries tasques, penso que molt motivadores i engrescadores hauran de fer un tríptic a on han d’exposar els aspectes ètics i socials que s’han de tenir en compte per a redactar notícies referents a persones immigrants.
Les activitats que hauran de fer els alumnes són forces i variades. Una bona manera de treballar és en grups tal i com proposa la WQ que estaran formats per 3 o 4 alumnes. Trobo molt encertat facilitar un guió en les activitats més generals com les d’opinió i així anar tots més o menys pel mateix sentit. Els enllaços donats aporten informació per la realització de les activitats.A part de buscar informació també hauran de relacionar-se amb alguna persona nouvinguda i fer una entrevista per poder conèixer millor els motius que fan que emigrin dels seus països.
Una altra activitat és llegir un article i reflexionar-hi amb el grup tot relacionant-la amb la informació obtinguda de les entrevistes fetes. També hauran de cercar notícies a la premsa i a la televisió que tractin el fenomen de la immigració.
A partir de temes plantejats per la professora es durà a terme un debat entre tots sobre el fet migratori. Després de totes aquestes activitats i amb tota la informació recollida l’hauran d’organitzar en un mapa conceptual.
I la última activitat és la realització del tríptic on s’enuncien les normes bàsiques que ha de seguir tot periodista per fomentar el respecte i convivència entre cultures.
El nivell d’interculturalitat és alt per tal d’assolir els objectius que es proposen en la WQ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada