dimecres, 20 de maig del 2009

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=7673&id_pagina=1

Som iguals, però sens dubte, observem que també som diferents, ja que cada persona tenim els nostres propis valors, emocions i percepcions, cultura, llengua o religió, que conformen la nostra pròpia identitat. La diversitat ens aporta enriquiment, coneixement d'altres cultures, altres costums, de desenvolupament mutu entre les persones. A partir de la webquest realitzada, fer una revista intercultural dirigida als alumnes d'ESO es vol que aquests acceptin les diferències culturals de manera positiva. Promovent el coneixement de les diferents cultures que conviuen entre nosaltres. Han de prendre consciència de que vivim en un món global i interdependent. Amb la realització de la revista per grups també es vol fomentar el treball col.laboratiu com a forma d'enriquiment mutu.

1 comentari:

  1. Hola Companya;
    He estat mirant la vostra WQ i m’ha semblat molt interessant, ja que diferencieu molt bé que encara que som diferents, que hi han diferents cultures, també som iguals en molts aspectes, i que la diferència que pugui haver entre uns i uns altres pot arribar a ser enriquidor.
    M’ha agradat les activitats proposades, doncs a través d’elles els nens poden aprendre les tradicions, costums... d’altres cultures diferents a les seves. A més de que això es faci en petits grups a on la col•laboració i l’enteniment dins d’ells sigui clau en la valoració del grup. La revista m’ha semblat una idea molt original, i que ha través d’ella exposin tot lo que han aprés a valorar dels altres. A més ho teniu tot molt ben planificat i esquematitzat, cosa que facilita la feina per al docent i per a qui consulta la WQ.

    Fomenteu valors com actituds positives, respecte, responsabilitat, tolerància, igualtat, solidaritat, tots ells necessaris per afavorir una visió oberta e relació a tot lo que té a veure amb la interculturalitat. I una cosa molt important: que no hi han cultures millors ni pitjors.

    Crec que la vostra activitat se situaria en un nivell mitjà d’interculturalitat, ja que de lo que tracta es de que superi la conflictivitat que pot haver per veure’s diferent a un altre i que els alumnes comprenguin que aquesta diferència (d’aparença, de religió...) no ha de ser ni millor ni pitjor, sinó que en el fons tots som iguals.

    Bona feina!!!

    ResponElimina